16.4 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Изтеглят запаления ферибот, 7 българи все още са в неизвестност

Операцията по преместването на плавателния съд е по настояване на Пожарната служба, която твърди, че възможностите за спасителни действия в открити води са се изчерпали.

Изтеглянето на ферибота е започнало вчера следобед, съобщава електронното издание на в. „Катимерини“. Плавателният съд ще бъде преместен до пристанище Астакос към континенталната част на Гърция, където в близост няма населено място и операцията по издирването на десетте души, които се водят в неизвестност след пожара на борда, ще продължи.

Очаква се изтеглянето на „Юрофери Олимпия“ да продължи 30 часа. Когато корабът бъде закотвен, ще трябва да се изпомпа всичката вода, която е използвана от специализираните екипи за потушаването на пожара. По всяка вероятност ще трябва да се изпомпа горивото от ферибота, а операцията по транспортирането на изгорелите превозни средства вероятно ще продължи седмици наред.

От вътрешността на кораба продължават да се издигат облаци пушек.

Вчера е бил разпитан беларуският шофьор, който е успял да излезе сам след два дни предстой в горящия ферибот.

До момента са спасени още двама пътници, блокирани още през първия ден в гаражна клетка на кораба. Единият от тях е българин, а другият афганистанец без билет. Намерено беше и тялото на гръцки шофьор. Десет души, сред които и българи, се водят в неизвестност. Всички останали пътници и екипажът бяха евакуирани още в първите часове на инцидента.

„Юрофери Олимпия“ е изпълнявал курс от Гърция към Италия. Сигнал за пожар е подаден в ранните часове на 18 февруари, когато корабът е бил в района на гръцкия остров Корфу.

Източник: Труд

Последни новини

- Реклама -