- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Илиян Радулов е новият шампион на България по тенис

Квалификантът Илиян Радулов стана шампион на единично на държавното лично първенство по тенис на открито с общ награден фонд 10 хиляди лева, което се провежда на червените кортове на ТК „Левски“ в София.

Във финала 17-годишният Радулов победи поставения под номер 2 в схемата Мартин Димитров с 6:3, 6:2 и заработи 1650 лева от наградния фонд на състезанието.

Радулов поведе с 3:2 гейма след пробив в първия сет, но Димитров бързо върна пробива и изравни. Последва нов, с който Илиян Радулов наклони везните в своя полза за 4:3 и спечели сета с 6:3. Във втората част той дръпна с 4:2 и затвори уверено мача при 6:2 в своя полза.

„Да, очаквах да спечеля. Смятах, че имам шансове“, не скри новият държавен шампион по тенис на България. „Бях много отпуснат, без притеснения. Знаех, че той е по-опитен играч. Може би по-често трябва да излизам на мрежата“, добави Илиян Радулов, който ще попадне в разширения състав на страната за купа „Дейвис“.

„Ще опитам там да натрупам опит, който може да ми помогне в бъдеще“, заяви още Радулов.

„Той доста добре игра. Във втория сет можеше малко по-различно да се развие мачът, но го поздравявам. Физически се чувствам добре, просто агресивният му стил на игра не ми даде шанс. Просто поздравления, той показа много хубав тенис“, коментира финалистът Мартин Димитров.

- Реклама -

Последни новини