23.8 C
София
събота, 20 юли 2024 г.

„Интерпол“ проверява жив ли е Пепи Еврото

В момента и през консулска служба, и през „Интерпол“ проверяваме информацията за смъртта на Пепи Еврото. До момента нямаме отговор от двете страни. Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Вчера „Фрог нюз“ хвърли „бомбата“, че бившият шеф на столичното следствие Петър Петров, известен като Петьо Еврото, е починал от масиран инфаркт в Дубай неотдавна. Прокуратурата у нас и съответните служби все още пазят в тайна тази информация.

Бившият шеф на Столичното следствие бе издирван и от „Интерпол“, заедно със сина му, който по мистериозен начин бе напуснал България, за да се озове с баща си в Дубай.

На 15 август Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема „Осемте джуджета“, сигнализира, че прокуратурата е оттеглила европейската заповед за арест на главния заподозрян – именно Петьо Петров-Еврото. Една от причините да бъде спряно издирването на заявено преди това лице е, когато е настъпила смърт.

Официално тезата на прокуратурата е, че по въпросното обвинение няма никакви доказателства срещу Петър Петров и затова било прекратено. По аферата “Осемте джуджета” обаче той остава обвиняем и все още е издирван с Европейска заповед за арест.

Появиха се предположения, че Петьо Еврото е симулирал мнима смърт и е сменил самоличността си, за да избегне наказанието. В подкрепа на подозрението те припомнят случая с един от Братя Галеви  – Ангел Христов, който мистериозно влязъл в България и това става известно, защото според негови близки и аутопсията после починал от инфаркт. Ако не беше внезапната му мистериозна смърт, може би никога нямаше да разберем как Христов е останал невидим за митничари и държавни органи, които го издирвали по света.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини