spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

Испания уверява жените, че не бива да се притесняват от тялото си на плажа

Избрано

Испанското министерство на равенството стартира лятна кампания за насърчаване на жените, които се притесняват как изглежда тялото им на плажа. „Лятото е и наше“, гласи слоганът над снимка на пет различни жени с различни форми и размери.

„Всички тела са плажни тела“, заяви министърът на социалните услуги Ионе Белара, цитирана от Би Би Си.

Ръководителката на Института на жените Антония Мориляс заяви, че физическите очаквания засягат не само самочувствието на жените, но им отнемат и правата.

На илюстрацията на кампанията, изобразяваща пет жени, които си почиват на плажа, е изобразена и жена без горнище след мастектомия.

Жените обаче трябва да се наслаждават на лятото, където и с когото пожелаят, се казва в рекламата: „Днес вдигаме тост за едно лято за всички, без стереотипи и естетическо насилие над телата ни.“

Някои коментират, че кампанията трябва да бъде разширена, за да обхване и мъжете без т.нар. стандартни тела, а лидерът на левицата Кайо Лара заяви, че кампанията е връх на абсурда, опитвайки се „да създаде проблем там, където той не съществува“.

Младшият министър по въпросите на равенството Анхела Родригес Пам публикува в Twitter послание към мъжете, които смятат, че жените не се нуждаят от разрешението на министерството, за да отидат на плаж: „Разбира се, че отиваме, но предполагаме, че ще си навлечем омраза за това, че показваме тяло, което не е стандартно“.

 

Снимка: Сайт на испанското правителство

Последни новини