- Реклама -

- Реклама -

събота, 4 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Истинска лудница е на границата: Много чакащи на ГКПП Дерекьой – Малко Търново, пререждане и напрежение

 

Напрежение вчера вечерта на турско-българската граница преди граничните пунктове Дерекьой – Малко Търново.

Близо 5 километра е образувалата се колона от чакащи коли и автобуси с туристи. Изнервените шофьори и пътници спират с жива верига автобусите на бургаски туроператор, които се опитват да изпреварят колоната.

Повече от 4 часа се чака за преминаването на границата при „Дерекьой – Малко Търново“. Една от колите е пропаднала в дерето и чакащите са ѝ оказали помощ.

Заради опитите на 3 автобуса на бургаски туроператор да прередят колоната се е стигнало до напрежение, разказва Гергана Монева, която сигнализира за проблема:

„Опашката беше над 5 километра…Защо се стигна до пререкания –  затова, защото имаше автобуси, които просто пререждаха колите. Те минаваха в дясна лента и отиваха директно до границата. Автобус с по 45 човека…Това бяха 3 автобуса, след това имаше и още един – четвърти. Просто се опитваха да влязат, да прередят всички….Направиха жива верига, като казаха, че няма да допуснат такава несправедливост…И хората се съюзиха, с аргументи“.

Освен български туристи, връщащи се след празниците от Турция, в колоната има и автобуси и коли с румънска регистрация, каза още Гергана Монева.

Източник: БНР
Снимка: БНР

- Реклама -

Последни новини