- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 30 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

ИТН: Подложени сме на изключителен натиск от мутри

Избрано

„В този момент се случва нещо безпрецедентно. Подложени сме на изключителен натиск от мутри. Слушах пламенното слово на Радостин Василев, но понеже на едната везна в момента в публичното пространство стоят лъжите, а от другата страна сядаме ние, ще коментираме само и единствено фактите и истината. Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. Затова ние, като свободни и демократични хора, заставаме пред вас с лицата си“. Това заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ на пресконференция на представители на партията.

Пред журналистите Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор, за който от ИТН твърдят, че е между техния депутат Христина Иванова и отцепилия се парламентарната им група спортен министър в оставка Радостин Василев. На записа се чува как мъжът на телефона приканва жената да напусне парламентарната група на ИТН. Тя отказва и тогава мъжът от записа каза, че ще „прати хора, които да вземат молбата й за напускане на парламента“. „Сега пък ти ме заплашваш“, добавя жената.

На пресконференцията на ИТН Иванова заяви, че Радостин Василев и друг път е отправял заплахи към нея.

Христина Иванова. Снимка: БГНЕС

Мъжки глас: Как можеш да не слезеш. Всички сме тук, чакаме те.

Женски глас: Разбирам те, но си промених решението.

Мъжки глас: Слушай ме, няма ама. Идвам да те взема аз лично.

Женски глас: Няма да ходя никъде.

Мъжки глас: Слушай ме, Христинче. Слушай ме, аз не съм предател, правя го за твое добре, не ме предавай и ти. Само аз съм ти обещавал.

Женски глас: Никой нищо не ми е обещава; и на никого нищо не съм взимала. Мога да си отида и на село, както се казва. Изобщо не ми е проблем.

Мъжки глас: Тогава си подай молбата и напускаш Народното събрание. Ще ти пратя хора и ще ти направят молбата, както пише по книгите

Женски глас: Къде трябва да я подам тази молба?

Мъжки глас: Ще ти кажа къде да я подадеш, щом не искаш да подкрепяш, значи си предател. Как може такова нещо, ти беше вкъщи и слуша всичко. Това да не ти е някой друг. Това е премиерът.

Женски глас: Разбирам те, но аз ПП не мога да стана никога.

Мъжки глас: Няма да станем „Продължаваме промяната“ бе, човек, няма да ги подкрепяме даже. Те имат подкрепа отдругаде, но за да ги запазим, за да останеш депутат. Иначе се връщам в парламента и ти оставаш никъде и никога няма да си никъде. Искам да те запазя теб. Пътувам към теб.

Женски глас: Не, не, няма да дойда. Не искам, промених си движението. Няма смисъл.

Мъжки глас: Защо, ама ние няма да ги подкрепяме. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине. Не се страхувай, някога да съм те заблуждавал? Уплашиха ли те, какво стана?

Женски глас: Кой да ме уплаши, като никой не знае как се казвам. Няма кой да ме плаши, просто си помислих и по-добре мога да си ходя и така.

Мъжки глас: За теб не е по-добре.

Женски глас: Ти най-добре знаеш, че никога не съм робувала за постове. Работила съм за една кауза, тръгнала съм за една партия и това ми е било за мен.

Мъжки глас: Идвам да те видя за пет минути, недей идва тогава.

Женски глас: Не съм си у нас.

Мъжки глас: А къде си?

Женски глас: При гаджето.

Мъжки глас: Кажи къде, за пет минути да те видя.

Женски глас: Не, не.

Мъжки глас: Това ти е решението?

Женски глас: Да.

Мъжки глас: Тогава утре ще дойдат хора при теб да си подадеш молба за напускане на Народното събрание и ще видиш, че ще го направиш.

Женски глас: Добре. Еми, хубаво, сега. Ти ме заплашваш.

„Действията на мутрата Василев е следствие от поведението на министър-председателя, който си е помислил, че може да управлява еднолично. В най-демократичната сграда в България да изпращаш мутри, които да притискат наш човек. На каква цена? Да си министър на спорта? Да носиш гел?“, коментира Балабанов. И за пореден път призова премиера Кирил Петков публично да се яви на детектор на лъжата по повод „бележката за Република Северна Македония“. Депутатът от ИТН твърди, че лично Петков е описал своето виждане за реда, по който трябва да се случват действията на България по отношение на Скопие. Като първа точка е посочено вдигане на ветото на страната ни върху започването на преговорите на Северна Македония за влизане в ЕС.

„В продължение на няколко дни Петков води политика да продаде историята на държавата ни“, каза още Балабанов.

„Знаете, миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция. Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно и съм коментирала грешно закона. Аз коментирах закона към 8 юни, когато наистина разследващите инспектори бяха предвидени да влязат в съда. На 9 юни, когато аз направих коментар по NOVA и след това в парламента, законопроектът беше преработен и бе внесен малко подобрен. Не и дотам подобрен, че да не нарушава Конституцията. Последните седмици помагах на г-н Василев да напише законопроекта си за промени в Закона за хазарта. Сигурно и за това съм виновна“, аяви от своя страна Ива Митева.

Обвиненията от страна на „Продължаваме Промяната“ коментира и вицепремеирът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов. „Мога да се закълна, че при мен такова нещо като корупция или да пипам парите на държавата – няма“, категоричен бе той.

Тошко Йорданов пък заяви, че Георги Георгиев се отцепва от ИТН, защото „не е на мястото на Гроздан Караджов“. „Георгиев и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев искаха оставката на шефа на БАБХ“, каза още Йорданов.

„Ако погледнете социалните мрежи, ще видите г-н Радулов какви постове пуска срещу ПП. Възмущава се от техните решения. Изведнъж, като с магическа пръчка, срещу пари и постове, той е нов човек. Василев пък стана мутра. Г-н георгиев забрави как е гласувал в парламента миналата седмица. Те ви пълнят главата с глупости“, заяви Балабанов.

„Това са петима побъркани човека за власт. Преживяха душевен катарзис в името на постовете си – чак когато излязохме от властта и може да дойдат избори, след които нито единият ще е министър, нито другите – депутати. Така изглежда човешката глупост, съчетана с алчност“, отсече Йорданов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини