- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 30 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

ИТН се обявиха за еврото

Избрано

Твърдо сме за въвеждането на еврото. Това заяви в предаването „Денят започва“ на БНТ Любомир Каримански, депутат от ИТН и председател на бюджетната комисия в Народното събрание. Необходимо било да има широкомащабна информационна кампания, да се изпълнят определени критерии, да се дефинират ползите и рисковете, допълва Каримански. По думите му, оперативно и технически сме готови, но най-неподготвени сме на политическо ниво, тъй като липсва следването на стратегически план за еврото.

Каримански показа хърватската стратегия за приемане на еврото, която е разработена април 2018 г. Той обясни, че и в България е имало наченки за такива планове през 2017 г. и 2018 г., но около пандемията фокусът е бил изместен.

„В един такъв план важно е съдържанието, в него има посочени всички ползи, разходите, рисковете, така че обществото да е спокойно. Това искаме и ние, не е задължително техническият и оперативен план да изостава, ние сме много по-напред с него“, каза депутатът от ИТН.

Според Каримански референдумът сам по себе си не работи в полза на гражданите, а ако по темата се използва референдум, то ще се изгуби време. Обществото трябва да е спокойно за плюсовете и минусите от въвеждането на еврото, каза още Любомир Каримански. Той отчете липсата на действия по закона за КПКОНПИ.

Източник: БНТ

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини