- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Какво ще каже Путин днес в ключовата си реч пред депутатите

Президентът на Русия Владимир Путин ще отправи днес по обед традиционното си годишно послание към двете камари на парламента – Държавната дума и Съвета на федерацията.

Очакванията са руският държавен глава да отдели особено внимание на така наречената от Русия „специална военна операция“ в Украйна, като даде хоризонт на действията при боевете в Украйна и оценка на международната ситуация.

Годишното послание към Федералното събрание е конституционно задължение на президента, което Владимир Путин не изпълни миналата година. За последно той се обърна към двете камари на парламента през април 2021 г.

„Всички очакват посланието, за да чуят оценката на ставащото, на специалната военна операция, на международната ситуация и виждането на президента как се справяме с това и как ще се развиваме по-нататък“, обясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В изложбения комплекс „Гостиный двор“ в центъра на Москва ще присъстват участници в бойните действия в Украйна, както и ръководителите на така наречените нови територии или частично анексираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

 

- Реклама -

Последни новини