6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Как панталонът на Андрей Чорбанов провокира тежък политически дебат

Депутатът от ИТН Чорбанов внимателно следи за аутфита си, дори химикалката му е в тон с общия кольор

Може ли червен, дори и кариран панталон, да е повод за емоционален дебат от парламентарната трибуна? Отговорът е “да”, когато се отнася за български депутати, особено били съидейници, а после политически противници. В петък в пленарна зала възникна спор от трибуната за облеклото на Чорбанов. Той е същият, който се появи преди време със скъсани дънки, сако и вратовръзка и влезе във всички медии като образ и подобие.

От трибуната Радостин Василев се възмути от облеклото на проф. Андрей Чорбанов: Имам чувството, че от някаква шотландска лудница е дошъл. Ние трябва да правим някаква модна полиция ли в това събрание, или имат еднакъв дизайнер с Любен Дилов-син. Те така се обличат един като друг. Не го допускайте до трибуната. Това отговаря ли на заместник-председател на Народното събрание?

Чорбанов, който е част от парламентарната група на “Има такъв народ”, а Радостин Василев първо бе учредител в партията на Слави Трифонов, после му изневери с “Промяната” на Кирил Петков, сега е независим депутат, тутакси поиска лично обяснение от трибуната: Палячовщината винаги е функция на поведението и на ментална функция, не на дрехите, защото панталонът може да се смени, но генетиката остава за цял живот. И по повод случващото се тук ще цитирам моя любим драматург Станислав Стратиев – “Ако си глупав, то е за цял живот”.

Проф. Чорбанов сега „пред 24 часа“ детайлно обяснява подхода към облеклото, когато влиза в парламента: “Много внимателно подбирам дрехите си и правя съчетанията между тях. Дори химикалката си сменям всеки ден, за да е в тон с облеклото ми”.

А отношението към модата не е случайно при Чорбанов – майка му живее в Париж от 1979 г.

“От дете е възпитала у мен вкус към облеклото”, разказа професорът. Убеден, че няма как да сгафи, никога не търси съвети от друг, винаги сам избира аутфита си. Пазарува от Италия и Франция, където едни и същи марки са значително по-евтини от България. Въпросният червен панталон с тесни крачоли и дължина до глезените, е в типичен италиански стил. Професорът разполага с още 5-6 подобни карирани модела.

“Не е лошо, че съм в една графа с Любен Дилов-син. Ние сме най-цветните хора в парламента, в положителния смисъл на думата. Не искам да се впиша в чиновническия манталитет. Добрият вкус поставя граници. Много често депутати идват с дънки, министърът на финансите също редовно е с панталон от деним. При мен формата сако, риза, панталон е спазена. Явно Радостин Василев харесва погребалните цветове. Може би червеното го е подразнило. Беше нелепо”, каза още Чорбанов. Той предпочита универсален стил. Не купува дрехи всяка седмица, но поддържа разнообразие от сака, панталони и ризи и прави комбинации. В четвъртък преди червеното каре бил със светлосин костюм с много фино райе, което очевидно обаче не подразнило Радостин Василев.

 

 

Последни новини

- Реклама -