- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Как Плевнелиев пак стана Деси Банова

Избрано

 

Иво ДИМИТРОВ

Росен Плевнелиев затъна в троскота на собствената си интелектуална несъстоятелност, опитвайки се да се прави на визионер (не пиша политическа врачка какъвто всъщност е този, меко казано спорен представител на следдесетоноемврийската фауна). В интервю за една от най-гледаните телевизии бившият регионален министър от първия кабинет на ГЕРБ реши да обясни, че Бойко Борисов се оттеглял като шеф на партията. После казаното се оказа невярно и бе опровергано и от Бойко Борисов, и от евродепутата Андрей Ковачев.

Когато Росен Плевнелиев говори, обикновено трябва да чувате гласа на Кирил Домусчиев, на капиталният Иво Прокопиев и на неговото обкръжение от леви неолиберали, които само в България се наричат модерна десница. Ехото от този неособено подреден говор пък отеква на столичната улица „Козяк“, където се е настанило американското посолство в колонията. Тоест Росен Плевнелиев никога не изразява собствено мнение. Той няма мнение и казва това, което й се иска на сегашната американска администрация и на нейния главен надзирател и разпределител на порции у нас Прокопиев.

Плевнелиев е нещо като мегафон. При това развален, защото дори не знае как да си подреди опорките. И това го поставя в  неудобната ситуация да се държи като махленска клюкарка или като синоптичка в нюзрума на някоя телевизия. На Деси Банова може да й е простено да клюкарства и да ражда подобни „новини“, но за един президент, пък бил той и бивш, си е направо пропадане. Падение, което стига до дъното. Впрочем на Плевнелиев не му е за първи път, нали? Той отдавна копае като миньор надолу.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини