spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Калинка от ПП: Договор с „Газпром“ е възможен, но… (ВИДЕО)

Избрано

 

„Ако може да се направи някакъв договор с „Газпром“, който е изгоден за България и на който може да се разчита, но за съжаление не виждаме такъв и не сме видяли такава опция в месеците, в които ние бяхме в управление, това е окей“, каза Калина Константинова от „Продължаваме промяната“ в ефира на Нова телевизия.

Така тя коментира позицията на Асен Василев и партията относно доставките на руски газ от „Газпром“. Тя обясни, че работата на правителството е била да намери най-евтиния газ на България и отхвърли обвиненията на вицепрезидента Йотова, че не са изградили инфраструктурата за доставки, с това, че това е предстояло в работата на правителството.

„Демократична България“ е естествен партньор за „Промяната“, смята Константинова. Отказът им от предизборна коалиция не е подценяване на изборния резултат ДБ, а напротив – според нея те ще са по-силни. Чрез отделното явяване на избори двете формации ще могат да разгърнат по-подробно програмите си – с десни политики за ДБ и водещи социални мерки за ПП.

Изборните листи на „Промяната“ все още не са готови. Самата Константинова сподели, че вероятно няма да е водач на листа, тъй като е от София, а един от критериите за избор на водачи е те да имат общо с населеното място, от което ще са избрани – да бъде за тях роден град, да са живяли там, за да може да познават проблемите на региона.

Източник: Нова тв

Последни новини