- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Капанът „Бахмут“: 10 000 украински войници нямат изход

Град Бахмут се намира в оперативно обкръжение. Това заяви Ян Гагин, съветник на ръководителя на руските окупационни власти в Донецка област.

Гагин увери, че руската армия контролира всички подстъпи към града:

„Всички пътища се контролират. Да се доставят боеприпаси или подкрепления е достатъчно трудно и крайно опасно“.

По думите му в града остават около 10 000 украински военнослужещи, като загубите на жива сила достигат до 500 души на ден. Той прогнозира, че ако украинците се опитат да се измъкнат от обкръжението, то ще понесат още по-големи загуби и в крайна сметка ще бъдат изправени пред избора да се предадат или да загинат. В боевете за Соледар и Бахмут украинската армия е изразходвала огромни ресурси и няма потенциал да организира контранастъпление.

Украинските въоръжени сили не могат да предприемат сериозно контранастъпление на нито един от участъците на фронта.

По-рано основателят на частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин, чиито наемници участват в щурма на Бахмут, отново се оплака, че руското министерство на отбраната не ги снабдява с необходимите боеприпаси. В публикувано в социалните мрежи видеообръщение Пригожин предупреди:

„Ако “Вагнер” се изтегли сега, то е ясно, че фронтът ще се разпадне до руските граници, а може би и по-нататък. Ще падне Крим и ще настъпят още много катаклизми.“

 

Източник: БНР

- Реклама -

Последни новини