- Реклама -

- Реклама -

16.4 C
София
петък, 29 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Карадайъ и Пеевски подкрепиха кабинета като заявка за конституционните промени


Лидерът на ДПС и депутатът Делян Пеевски бяха единствените двама от ДПС, които гласуваха в подкрепа на правителството Денков-Габриел. След гласуването двамата обясниха, че това не е подкрепа за състава на кабинета, а е за обещаната конституционна реформа.

„Българските граждани не искат да има шести поредни избори, искат спешно да преодолеем политическата криза, за да се решат проблемите“, заяви Мустафа Карадайъ.

Според ДПС основният проблем е спиране на прогресивното обедняване на хората, заяви лидерът на движението.

„Ние казахме, че пред това НС стои въпросът да се направи съдебна реформа, а тя няма как да стане без конституционна промяна, а това пък няма как да стане без ДПС“, добави Карадайъ.

По повод на гласуването в подкрепа на кабинета той поясни, че това е заявка за поведението на ДПС в Комисията за конституционните реформи и добави, че партията им има проект за промени в Основния закон преди година и половина.

„Ние ще работим проактивно да се случат промените в Конституцията и да стане реформата в съдебната система“.

В един от редките си коментари пред медиите Пеевски каза: „Не подкрепям правителството като състав, а само съдебните промени“.

Мустафа Карадаъй подчерта – „Това е първа стъпка на преодоляване на политическата криза, очакваме и да извървим пътя на политическата криза и да възстановим нормалността и държавността, от което имаме нужда“.

- Реклама -

Последни новини