- Реклама -

- Реклама -

събота, 4 февруари 2023 г.
1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Категорично се противопоставяме министъра на здравеопазването да администрира процеси в МОН

Маргарита Генчева, вода на листата на кандидатите за народни представители на  „Възраждан“  в 20 МИР – Силистра коментира на среща с граждани новата заповед на  министърът на здравеопазването.

„По предложение на Главния държавен здравен инспектор се въвежда редица „мерки“ в детските ясли, детските градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа. Пространно са описани „действията“, които децата от яслите, градините и училищата трябва да „съблюдават“. Набляга се отново на дистанцията, комуникацията от разстояние, срещи в „електронна среда“.

Всичко това, на фона на доклад от същия този Главен държавен инспектор, който признава за намаляване на заболеваемостта от ковид както в световен мащаб, така и у нас. В този доклад също така се набляга на обстоятелството, че най-новият подвариант BA.5 освен че протича по-леко от предишните, е и в процес на спад.

На фона на тези официално признати обективни реалности, министърът на здравеопазването демонстрира изключителна активност във връзка с началото на учебната година. Прегледът на предложените от него мерки показва, че те са изпразнени от съдържание, безсмислени и неприложими – „организиране, по възможност…“, „недопускане, по възможност…“, „въвеждане, по възможност…“

С изключение на няколкото реда за хигиената в училищата и детските градини, за поддържането на която не е необходимо да минават в графата ковид-мерки, всички останали са пожелателни.

Всичко това идва да ни покаже, че целите на тази заповед са други:

–          Поддържането на психозата! Не трябва да има отпускане! Не си въобразявайте, че ще ви оставим на мира! Спад – не-спад на заболяването, вие сте в процедура и излизане от нея няма!

–          Утвърждаване на порочния прецедент, министърът на здравеопазването еднолично да администрира живота на децата и хората изобщо!

–          Подгответе се за следващите мерки, които сме ви намислили, и които ви чакат зад ъгъла на предстоящите избори! Не ги обявяваме, защото сега е малко неудобно, но те ви чакат!“, каза Маргарита Генчева.

Още в 47-to Народно събрание ние от „Възраждане“ предупредиха, че предоставянето на такива „извънредни“ правомощия на министъра на здравеопазването може да доведе до неадекватни вмешателства, което вече се случва!

Категорично се противопоставиха на това  министърът на здравеопазването еднолично да администрира процеси в Министерство на образованието и науката, както и навсякъде другаде, с изключение на подчиненото му ведомство!

Изразиха несъгласието си с предложените „противоепидемични“ мерки, целящи единствено психологически тормоз над българските децата още  от най-ранна детска възраст!

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -

Последни новини