- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кемал Кълъчдароглу: Русия фалшифицира изборите в Турция

Кемал Кълъчдароглу, главният съперник на президента Реджеп Тайип Ердоган на президентските избори тази неделя, заяви в петък, че партията му разполага с конкретни доказателства, че Русия носи отговорност за оповестяването на „дълбоко фалшиво“ (deep fake) онлайн съдържание преди вота, предаде Ройтерс, цитиран от NOVA.

Кълъчдароглу отправи обвиненията към Русия в пост в Туитър вчера.

„Скъпи руски приятели, вие стоите зад монтажите, разпространяването на дълбоки фалшификации (deep fake) и видеозаписи във връзка с изборите. Ако искате да продължим дружбата си с вас и след 15 май, махнете ръцете си от турската държава. Ние все още сме за продължаване на сътрудничеството и дружбата с вас“, заяви кандидатът за президент на опозиционния Национален алианс в призив в акаунта си в Туитър.

Запитан защо е отправил подобни твърдения спрямо Русия, Кълъчдароглу заяви пред Ройтерс, че разполагат с конкретни доказателства. „Смятаме, че е неприемливо друга държава да се намесва в Турция в изборния процес в полза на политическа партия. Исках целият свят да е наясно с това и по тази причина направих този призив в Туитър“, каза той в интервю.

Коментарите на Кълъчдароглу бяха направени преди изявление на Кремъл, в което се отрича намесата на Русия в турските избори, заявявайки, че твърденията са неверни и са измислени от лъжци.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че хората, които са предали на Кълъчдароглу тези твърдения, са лъжци и че Русия цени изключително много връзките си с Турция.

- Реклама -

Последни новини