- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Киев към руснаците за 9 май: Стойте далеч от бойна техника и военни престъпници

Главното разузнавателно управление на Украйна посъветва руснаците да не ходят на военния парад на 9 май и като цяло да стоят далеч от военна техника. Това се отнася и за другите дни от годината, подчертават иронично властите в Киев.

Представителят на ГРУ Андрий Юсов обясни препоръките в свой коментар пред „Обозревател“. Според него Украйна разполага с пълната информация за всички мерки, които руската страна е предприела по повод Деня на победата, както руснаците наричат Деня на Европа.

При нас са пълните планове – включително мерките за сигурност, маршрутите и местата за сядане на охраната на основните военнопрестъпници на Руската федерация, посочи той.

„Разбира се, ако говорим за някакви акценти или съвети, мисля, че обикновените руснаци, цивилните граждани, които не са свързани с военнопрестъпниците, които не са свързани с военните престъпления и руската агресия срещу Украйна, трябва през всички дни, както всъщност и през всички следващи дни, да избягват да бъдат и да се намират в близост до военнопрестъпници и до военни обекти, които могат да бъдат използвани в агресията на така наречената Руска федерация срещу Украйна“, каза Юсов.

Говорителят заяви, че справедливото наказание неминуемо ще застигне руските военнопрестъпници и че това може да стане по всяко време.

Руснаците се страхуват от взривове на 9 май и затова в страната масово се отменят събитията по повод годишнината от падането на Берлин през Втората световна война. Тази година паради няма да има в близките до Украйна области – Брянска, Курска и Крим. В Санкт Петербург тържественото прелитане на авиацията също няма да се състои.

В същото време парадът в Москва не е отменен. Там вече тече подготовката за него.

Според украинския военен експерт, летец инструктор и полковник от запаса на ВСУ Роман Свитан руската техника на парада на Червения площад е легитимна цел, по която украинските военни могат да нанесат удар.

В Украйна няколко конструкторски бюра вече обявиха състезание с висока парична награда, която ще получи дронът на онази компания, който пръв удари Кремъл. Не е съвсем ясно обаче дали става дума за реална новина или за информационно стресиране на руското общество.

 

Снимка: БНТ

- Реклама -

Последни новини