- Реклама -

- Реклама -

четвъртък, 30 март 2023 г.
10.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кирил Добрев: Отстранени са над 70 делегати за конгреса на БСП

Над 70 делегати са отстранени за престоящия Национален конгрес на БСП, посочи Кирил Добрев преди началото на Националния съвет на БСП днес.

Коалицията към настоящия момент се запазва същата, няма промяна, каза Филип Попов пред „Позитано“ 20. „Разбира се, Националният съвет може да реши нещо друго, но нямаме такива заявки към момента“, добави той.

Костадин Паскалев посочи, че очаква на днешния НС да бъде обсъден въпросът с делегатите за конгреса. „Надявам се да се уточни делегатският състав на конгреса, тъй като бяха направени поредица от безобразия“, каза той, цитиран от БТА. По думите му те са отстранени против устава. Паскалев предположи, че това е направено, защото те са отправяли критика към ръководството на левицата.

Кирил Добрев също очаква да се разбере защо има отстранени делегати. Той посочи, че според устава правото на мястото на делегат се губи при смъртен случай, напускане на партията или при физическа невъзможност да се явиш. „Всички тези хора, част от тях ще бъдат днес тук, са в качеството си на плащащи членския си внос и работещи за БСП, но са отстранени от конгреса“, посочи Добрев.

На въпрос дали на конгреса ще има опит за смяна на лидера, той отговори: Конгресът може да направи всичко, може и да отнеме правомощията на Корнелия Нинова да бъде председател.

Очаква се Националният съвет на БСП да одобри коалиционната формула за участие в парламентарните избори и да определи график за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по район.

- Реклама -

Последни новини