- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Кирил Петков без позиция за Северна Македония в Брюксел

Избрано

Кирил Петков и Олаф Шолц на една от срещите в Брюксел

Днес ще има и среща на върха ЕС – Западни Балкани, в която ще участва премиерът в оставка Кирил Петков, за Северна Македония и Албания. 

Страната ни няма да изрази позиция за почване на преговори с РСМ, преди по въпроса да се произнесе българският парламент, потвърди снощи министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Часове преди началото на срещата стана ясно също, че лидерите на Северна Македония, Албания и Сърбия няма да бойкотират срещата в знак на несъгласие с българското вето, както бяха предупредили.

Пак днес в Брюксел на двудневна среща се събират лидерите на 27-те страни от ЕС. Те ще решават дали Украйна и Молдова ще станат кандидати за членство в ЕС.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е провел разговори с 11 лидери вчера, сред тях и Кирил Петков. Той уточни, че е разговарял и с лидерите на Латвия, Гърция, Швеция, Естония, Чехия, Белгия, Австрия, Словения, Молдова и Литва. Зеленски добави, че днес разговорите по телефона с останалите европейски лидери продължават. Той очаква още тази вечер да бъде взето ключово европейско решение за Украйна.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини