- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Кирил Петков: Борим се за 121 депутати, много хора са на кантар

Избрано

Идват разни брокери при нас и казват: Дайте ни, тука ние можем да уредим – вие да сте заедно с ДПС и ГЕРБ. Казвам им: Никакъв шанс това да се случи! Първата причина е, че когато отида вкъщи, аз не мога да погледна баща си в очите. Това заяви премиерът Кирил Петков пред хилядите демонстранти, които се събраха тази вечер край парламента.

Въпросът е между страх и отговорност – така всеки ще вземе решението за вота на недоверие срещу правителството, каза премиерът.

„Надявам се, че много хора ще решат в последния момент да направят тази стъпка, която изглежда страшна, а всъщност ще е поемане на отговорност за България. Има много хора, които се колебаят между лоялността към собствената си партия и отговорността към България. Имаме още 10 дни поне, за да знаем колко депутати ще ни подкрепят, независимо какво ще се случи утре на дебата“, каза Петков.

По думите му още много хора се чудят в момента как да гласуват в сряда. Премиерът обяви, че от „Продължаваме промяната“ продължават да говорят с всички, които се чудят в каква посока трябва да върви държавата, като единствено им предлагат кауза, а не пари – а именно България да е нормална и европейска страна. Петков увери, че и тази вечер ще звъни на много хора, за да ги убеди да минат на правилната страна.

„В момента се борим да имаме 121 депутати, които сами да взимат решението за България. Има много хора, които са на кантар – към кого е лоялността им: към хората, които са ги привлекли, или към България. Опитваме се да им кажем, че клетвата им е към България и че не трябва да са лоялни към този, който е изневерил на собственото си обещание“, каза той.

Кирил Петков заяви, че утре на дебатите от ПП ще разкажат за всичко направено от тях до момента и за всичко, което предстои да направят в следващите месеци.

Петков благодари за подкрепата и увери демонстрантите, че именно те са гарантът, който „няма да позволи България да отиде в неяснотата на задкулисието“.

„Искам да кажа какво означава България без задкулисие, а то е просто: всички, които искат да участват в управлението, да застанат отпред. Нека няма човек, който си мисли, че може да управлява тази държава от някое диванче, от някой сарай, от някоя вила.

Всъщност от какво се изплашиха тези хора, които така добре се координираха срещу нас? Изплашиха се, че не може да се преговаря с нас, не може да се предлагат сделки, подкупи. Пробваха се няколко месеца по различни канали и с различни методи. Побърка ги, че за пръв път имаме хора в България, които са готови да не преговарят за собствените си принципи!“, обяви министър-председателят.

Премиерът не очаква да има размирици на протестите утре. Той увери, че вътрешният министър Бойко Рашков ще се погрижи да има достатъчно полицейско присъствие, което да гарантира за това.

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, който поведе депутатите отцепници от „Има такъв народ“, също говори пред събралите се демонстранти:

„Никога не съм вярвал, че ще се случи това, което се случи в последните три дни. Но в крайна сметка не можех да поставя мафията над разбирането си за честност. Никой не може да ни купи, влязъл съм в политиката да променя един модел.“

Василев заяви, че нито се е продал, нито е отишъл в друга партия, а си е тръгнал от ИТН обиден, за да застане с народа си.

„Има стойностни хора в Народното събрание, които си вършат работата и те не трябва да бъдат делени на политически партии. Благодаря, че сте тук! Ако не беше вашата подкрепа, която не съм очаквал, ние нямаше да издържим. Защото тези 6 човека (депутатите отцепници от ИТН) са в сложна ситуация – наричат ги предатели, а всъщност те предадоха предателя!“, каза Радостин Василев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини