spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Кирил Петков: Интерконекторът с Гърция вече има Акт 14

Избрано

„Интерконекторът Гърция-България вече има Акт 14. Проектната компания е поела ангажимент да подсигури Акт 15 и Акт 16 в рамките на следващите 4 седмици – до края на месец август. Цената на газа пада допълнително в момента, когато има Акт 16“.

Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков, който представи пред медиите в Министерски съвет ситуацията около развитието на газовата връзка, предаде БГНЕС.

„Ползите от интерконектора с Гърция ще се усетят от всеки български гражданин и това ще се отрази пряко на цената на живота на хората, точно когато идва зимата“, заяви Кирил Петков и допълни, че в  последните 12 години сме били свидетели на нежеланието да не се финализира този проект. „Така наречените евроатлантици скрито са работили в интерес на „Газпром”“, заяви Петков

„Нашето правителство доказа, че този проект може да бъде довършен за 6 месеца“, подчерта Петков и добави, че ако в следващия месец не се стигне до Акт 16, ще означава, че отново сме се върнали в годините, когато националният интерес не е водещ.

Последни новини