- Реклама -

- Реклама -

16.4 C
София
петък, 29 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кирил Петков нахлу в стаята на „Възраждане“

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков нахлу в стаята на парламентарната група на „Възраждане“ в НС, за да потърси сметка защо нейни народни представители попречиха на Явор Божанков да се изкаже от трибуната.

Посрещна го Костадин Костадинов с настоявания Петков да напусне стаята. „Напуснете стаята ни, г-н Петков, нямате право да сте тук. Не бъдете нагъл. Вие вече нямате моралното право да представлявате никого друг освен американския посланик. Вие не представлявате в България“, заяви Костадинов , след което започна на повтаря „Вие сте неадекватен“.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ настояваше, че не може „Възраждане“ да блокира депутат на ПП да се изказва от трибуната.

Двамата депутати говориха един през друг. Кратката словесна схватка продължи около минута, след което напрежението се пренесе и в кулоарите на парламента.

Преди това, в пленарна зала, Явор Божанков от ПП-ДБ излезе на парламентарната трибуна, за да обясни защо не е гласувал „за“ Делян Пеевски – да стане част от Комисията по конституционни въпроси. Депутати от „Възраждане“ го наобиколиха, за да му отнемат думата. Стигна се до спиране, а по късно и до прекратяване на заседанието. Костадинов беше наказан с отстраняване.

- Реклама -

Последни новини