spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Кирил Петков: Недоумявам, че правителството не се напъна да получи американския газ

Избрано

Според бившия премиер Кирил Петков е имало слотове за доставки на втечнен газ през Гърция. В ефира на бТВ той заяви, че недоумява защо в такъв случай служебното правителство не се е напънало да получи всички, а само един от договорените с „Шиниър“ американски танкери.

Петков определи комуникацията между служебния кабинет и Гърция като „вяла“.

Експремиерът посочва още, че танкерите с американски втечнен газ са били на много по-ниска цена от тези, които се продават в Европа.

Петков допълва, че неговото правителство всеки ден е изпращало заявки към „Газпром“, за да изпълнят те договора си и че докато той е бил премиер, българската страна е изпълнявала безупречно своята част от договора.

Той каза още, че обмисля дали да заведе дело за клевета и срещу Делян Добрев от ГЕРБ, след като заведе такова срещу лидера на партията Бойко Борисов за половин милион лева.

„Добрев не говори собствените си думи, а тези на Борисов“, убеден е Петков.

По негово мнение идеите на Слави Трифонов трябва да останат в миналото и че е време периодът на политическа нестабилност да приключи.

Той определи изказването на Трифонов за референдум като „евтин трик“ и добави, че никой вече не взима насериозно Трифонов.

Последни новини