3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Кирил Петков: Няма наши и ваши, всички ще сме под един аршин

Имам повече вяра на американската администрация, отколкото на българската прокуратура към момента. Това каза премиерът Кирил Петков в отговор на въпрос на Йордан Цонев от ДПС за негови изказвания, че в основата на корупцията в България са 20 души.

„Това, което се случи миналата седмица е, че да – аз като министър-председател бях извикан от прокуратурата и входирах информация, публично достъпна за 19 човека. В тази публично достъпна информация има ясни факти, които са описани в тези публикации, които исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща огромно внимание към тях и не ги пропуска. Това, което искам да ви уверя – няма наши, ваши – всички са равни пред закона. Искам да ви помоля, ако имате явни, ясни сигнали, за което и да е лице, включително и Иво Прокопиев, радвам се да ми ги предадете. Оттук нататък всички под един аршин. България е държавата, в която ще следваме законодателството и всички ще бъдем под един аршин“, допълни министър-председателят.

„Истината е, че преди правителството на Америка да вземе и да сложи хора на листа „Магнитски“, минава през много голям филтър. Това не става просто така. Първо, трябва да има информация от посолството, после трябва да мине през администрацията на Белия дом, после трябва да се оцени дали това ще донесе дипломатически скандал и само тогава лицата на листа „Магнитски“ се слагат и се обявяват. Знам, че вие обжалвате, но шансът цялата американска администрация да се е объркала, винаги съществува, но аз лично за съжаление имам повече вяра на тях, отколкото на прокуратурата в този момент. Защо? Защото тя се управлява непрозрачно и нейната ефективност е доказано лоша“, каза още Кирил Петков.

Той обяви, че с удоволствие би предал сигнали от ДПС, ако имат такива.

Източник и снимка: БГНЕС

 

Последни новини

- Реклама -