- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Клоунада! „Промяната“ вкарва държавна банка в предизборен скандал

Пиарите на „Продължаваме промяната“ вкарват партията на Кирил Петков и Асен Василев в пореден скандал. Довечера от 20,00 часа те са обявили арт пърформанс-3D мапинг върху сградата на Българската банка за развитие (ББР), тоест ще прожектират филм върху стените на държавна финансова институция.

Кирил Петков и Асен Василев – клоунадата продължава

Според специалисти, които са наясно с детайлите от Избирателния кодекс, това е грубо нарушение, тъй като се използва държавна институция за политическа пропаганда и то по време на предизборна надпревара.

Фасадата на Българската банка за развитие – място за прожекции. Или нов вариант на политическата лудост в България

Каква е историята на скандала? Столична община е дала разрешение за сбирка в района на ББР, но не се е произнесла за мапинг върху сградата. Според общински служители за мапинга е необходимо разрешение от собственика на сградата, най-малкото защото трябва да се изключи осветлението, тъй като фасадата е паметник на културата. Позицията на ББР не е ясна, още повече, че Кирил Петков и Асен Василев са напълни институцията със свои верни кадри. Министерството на иновациите и растежа, което ръководи банката, не е давало разрешение за мапинга.

От своя страна и ББР може да попадне в капан, тъй като се проверяват юридическите основания държавно имущество да бъде използвано за политическа кампания. Вчера от разследване, публикувано във filternews.bg, стана ясно как същата тази Банка за развитие е дала 4,3 милиона без обезпечение на фирма на приближен до бившия вицепремиер Корнелия Нинова.

- Реклама -

Последни новини