- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Кметът на Перник: Хората няма да се успокоят, докато не спре този тормоз

Избрано

Ако не се пресече навреме това поведение, ще стане уродливо, а местните хора няма да се успокоят. Главният прокурор пое личен ангажимент, казва  кметът на Перник Станислав Владимиров.

Кметът излиза с много гневен пост във фейсбук, в който заявява, че през последните дни Перник е подложен на уличен тормоз. Той разказва пред „24 часа“, че няма да позволи хората да бъдат сплашвани от мутри или деца, които си играят на мутри. Владимиров призова жителите на града да бъдат в готовност и ако полицията не може да ги защити, да се защитят сами.

„Получих от журналисти клипове, на които бяха заснети жестокост и бруталност, такава, каквато не съм виждал. Жестокост, която не можем да срещнем и в не толкова развити страни, и такъв тип поведение е недопустимо в нормално общество. Бях залят от есемеси, от обаждания на гневни перничани, които искаха наистина да има справедливост, наистина да има законност в ситуацията“, разказва той.

Той се е чул с главния прокурор Иван Гешев и е провел дълъг разговор. Гешев е поел личен ангажимент да бъде пресечено това уродливо явление, което след години може наистина да прерасне в нещо още по-страшно. Доколкото разбирам, в момента институциите наистина са се задействали.

„Явно хората, усетили, че ще има адекватна реакция от институциите, започнаха да споделят. Доколкото разбрах, са започнали да подават все повече и повече жалби. Тоест смелостта, която вчера са добили, е правилната. Когато се случи такова посегателство, не бива да бъде прикривано, защото, когато подобно поведение не се пресече навреме, то действително става уродливо явление, което трудно може да бъде ограничено“, споделя кметът на Перник.

Гневни граждани от Перник днес бяха наобиколили камерата на Нова тв и споделяха за бруталното насилие терор в града им.

Софийската районна прокуратура вече се зае с разследването за причиняване на телесна повреда и за закана с убийство на жена на 18-годишния Васил Михайлов от Перник, съобщи пресцентърът й. Случаят й е поверен, след като прокурори от Районната прокуратура в Перник направиха самоотводи от досъдебното производство, се уточнява в съобщението. Михайлов е син на местен прокурор, изяснява БНР.

Той е задържан при специализирана полицейска операция и е в ареста за 72 часа за нанесена телесна повреда на мъж от Перник. Случаят е от нощта на 25 май, а Михайлов е сочен и за извършител на побоя над бившия футболист на Миньор Перник Румен Андонов.

След като близки на Андонов огласиха случая, стана известно, че Михайлов е имал и други подобни деяния, появиха се и видеоклипове, в единия от които битият е полицай.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини