9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Ковачевски за гафа с изрязаната снимка: Приемам обяснението на София

Попитан как коментира това, че е изрязан от публикуваната във фейсбук профила на българския премиер Кирил Петков обща снимка от тристранната среща с  държавния секретар на САЩ, Ковачевски каза, че приема изявлението от пресслужбата на българското правителство, че става въпрос за непреднамерен пропуск.

Припомняме, че от правителствената информационна служба коментираха неприятната ситуация с обяснението, че кадрите са правени от фотографи на самия форум, а „ако фотосът е редактиран, то това може да е станало неволно в пресцентъра на кабинета“.

„Вчера имаше изявление на пресслужбата на правителството на Република България, че това е неволен пропуск, аз, премиерът Петков и нашите делегации имахме наистина страхотна комуникация в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността и искам да вярвам, че отговорът, даден от пресслужбата на Правителството на Република България, е коректен и ще продължим с успешната комуникация и занапред”, каза днес Ковачевски.

„Всеки напредък в разговорите с България опозицията използва, за да се създава ново напрежение – обвинения за пазарлъци и пазарене, измислят декларации, които никой не подкрепя”, коментира Ковачевски вчерашното изявление на лидера на опозицията Християн Мицкоски, в което той поиска гаранции от българска страна по отношение на преговорите между двете страни.  Ковачевски отново каза, че парламентът на Република Северна Македония вече е приел резолюция, определяща македонските позиции и всички разговори се водят съобразно тези „червени линии”.

За евентуална среща на ръководството с опозицията премиерът на Република Северна Македония заяви, че няма да приеме среща, на която ще се обсъждат само предсрочни парламентарни избори. „Ако говорим за искания за срещи с една-единствена тема на разговор – предсрочни парламентарни избори, такава среща няма да има, защото аз не съм човек, който позволява да бъде притискан“, каза Ковачевски и допълни, че всички политически сили в този период трябва да работят заедно, за да се намери решение на енергийната и здравната криза и как да се излезе от инфлацията на цените, която удари света.

Той повтори, че избори в Република Северна Македония ще има, но през 2024 г. В момента според него страната се нуждае не от избори, а от лидерство, за да преодолее последствията от кризата.

Източник: Труд

Снимка: БГНЕС

Последни новини

- Реклама -