spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София

Кой е Омар, шофьорът на автобуса на смъртта?

Избрано

15-годишният Омар е дошъл в България със своите по-големи братя през октомври 2021г. Те обаче не са на територията на бежанския център от няколко месеца,  обясни Галя Христова, временно изпълняваща длъжността директор на РЦП – Харманли в ефира на Нова тв.

Според правилата на центъра живеещите в него са с вечерен час 22 часа. Омар обаче липсва от понеделник. “Когато са извън територията на центъра, ние няма как да осъществяваме контрол на настанените. Това се прави от МВР”, поясни Христова.

Това не е първият път, в който 15-годишният младеж напуска бежанския център за няколко дни. Обясненията му след това обаче били, че е бил при близки в София. Христова отрече досега да са имали съмнения, че момчето се занимава с каналджийство.

В центъра има и друг подобен случай на непълнолетен младеж, който често напуска пределите на бежанския център, каза още директорът и поясни, че по него се работи.

47 души са били превозвани в автобуса. Те седели на местата за пътниците, а не били натъпкани в багажното на рейса, както бе съобщено предварително.

Шокиращото е, че автобусът е бил бракуван. Но въпреки това се е движел свободно. Няма данни да е бил оказван чадър над собственика на превозното средство.

Последни новини