- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кой лъже? Корнелия Нинова или Дмитро Кулеба?

Дмитро Кулеба
Иво ДИМИТРОВ
„Сред европейските страни само Унгария и Австрия не доставят оръжие на Украйна“, Дмитро Кулеба, външен министър на Украйна.
Припомням това изявление на Кулеба пред „Укринформ“, направено през август, защото Корнелия Нинова плаши с дела всички журналисти и медии, които са писали, че е изнасяно оръжие за Украйна. Моята медия „Филтър“ не е замесена в казуса, но това противоречие си е скандал отвсякъде и не мога да бъда безучастен. В случая един от двамата лъже – Нинова или Кулеба. А цялата работа намирисва на дипломатически скандал.
Корнелия Нинова
Иначе със сигурност заплахите срещу журналисти от страна на Нинова са осъдителни и не демонстрират висш пилотаж в политиката. Колегите са си свършили работата и са се позовали на изявления на чуждестранни анализатори и на политици от високите етажи на властта. Очевидно сегашният лидер на БСП, при когото подкрепата за партията се сви повече от три пъти за четири години, търси отново виновници за собствените си провали, за да отклони вниманието от това какви ги върши самата тя.
Ако заплахите срещу медии, или триенето на коментари и въпроси на журналисти под постове във фейсбук са приносът на Нинова към свободата на словото, значи същата тази свобода на словото е само неразбираемо словосъчетание в главата на дамата. Словосъчетание, което кънти на кухо в празно пространство…

- Реклама -

Последни новини