- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Коне и крави са заплаха за шофьорите на Предела

Избрано

Едър добитък излиза често в района на прохода Предел и създава опасност за пътуващите. Хората карат бързо извън населените места и не са нащрек за конете и кравите, които изскачат внезапно на пътя.

Множество сигнали за едри животни на пътя за Банско се появяват всеки ден в групи за шофьори в социалните мрежи. Янек Мазулов е от Добринище и всеки ден минава през прохода Предел. Разказва, че често вижда животни на пътя.

Според хората, които използват пътя често, поставените предупредителни знаци за излизане на едър добитък на платното за движение не са достатъчни и е необходима по-сериозна сигнализация.

От община Разлог обясниха, че правят всекидневни проверки по проблемното трасе. На стопаните, пуснали си животните да се разхождат свободно по пътя, им налагат санкции.

Електропастирите се слагат прекалено близо до пътното шосе. Според нас навлизат в сервитута на пътя и трябва да предприемем мерки, така че да задължим стопаните да ги изместят на по-голямо разстояние от пътното платно. Също проверяваме дали това са електропастири или просто въжета“, каза още Иван Гюров, заместник-кмет по икономически и правни въпроси в община Разлог.

ВИЖТЕ ВИДЕО – ТУК!

Източник: БНТ

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини