spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София
Категории:

Конфискуваха 1,5 тона метамфетамин в Мексико

Избрано

Мексиканската армия конфискува на контролно-пропускателен пункт на северния граничен щат Сонора почти 1,5 тона метамфетамин и 149 килограма вещество, което най-вероятно е фентанил на прах, предаде Асошиейтед прес. 

Войниците са открили в камион и 816,486 хапчета, които най-вероятно съдържат фентанил. От министерството на отбраната казаха, че са получили информация за камион, натоварен с концентриран плодов сок на прах, който също е пренасял наркотици до граничния град Тихуана. 

Мексиканските картели често предава информация на местните власти за доставки, правени от някоя съперническа група. Картелите произвеждат фентанил – синтетичен опиоид, чийто внос тръгва от Китай. След това смилат наркотика и го пресоват на хапчета, които имитират ксанакс, оксикодон и други производни лекарства. 

Синтетичните опиоиди от рода на фентанил са причина за големия ръст на смъртни случаи в САЩ. Дори два милиграма от веществото, което е 100 пъти по-силно от морфина, може да доведе до летален изход. Хората, които взимат фалшиви хапчета, често не са наясно, че всъщност взимат фентанил. Това е допринесло за ръста на смъртните случаи от свръхдоза.

Източник: БТА

Последни новини