11.3 C
София
петък, 8 ноември 2024 г.
Категории:

Коприва с ориз и стафиди

40′
Време за готвене

6
Порции

7/10
Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г коприва
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 к.ч. стафиди
  • 5 стръка зелен лук
  • 3 с.л. зехтин
  • 5 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. куркума
  • 3 ч.ч. вода
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

  1. Лукът се нарязва на колелца.
  2. Копривата се измива и нарязва на едро.
  3. В голяма тиган се загрява зехтин и се задушава лука и копривата за кратко време.
  4. Добавя се оризът и се запържва за няколко минути.
  5. След това се слага водата и се разбърква.
  6. Ястието се готви, докато оризът поеме течността.
  7. Малко преди да се свари, се добавят стафидите, лимоновият сок и подправките.
  8. Всичко се разбърква много добре.
  9. Ястието се сервира горещо.

Приятен апетит!

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img