- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Корнелия Нинова: Докато се карате и си мерите… Парламентарната република си отива

„Нали знаете какво ще стане отново? Ами те депутатите са виновни… Ами те партиите не стават…“ Това заявпрогнозира от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова как ще действат Радев и служебният кабинет.

„Депутатите по закон нямаме право да внасяме бюджет – не можем и да искаме. Няма мнозинство, може и да отиваме на избори и има риск всички пак да се хвърлят в популизъм. Но служебното правителство сега – докато се карате и си мерите… приема бюджет“.

Тя подчерта, че бюджетът на служебния кабинет още днес ще бъде внесен в Народното събрание.

„Защо? Ами изхарчиха парите на държавата и не могат да продължат след юни без бюджет. Сега в МС се гласува един бюджет, който за първи път – според моите спомени, не се одобрява от никого в държавата. Тук няма нито една партия, която да гласува „за“ този бюджет. А ние трябва да го одобрим. И въпреки това, на инат, служебният кабинет го приема и го внася“, коментира тя.

„Ами то парламентарната република си отива бе, хора! И вие се карате и се обиждате като каруцари на улицата. Разбирате ли колко е сериозно положението в държавата?“, попита Корнелия Нинова.

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини