spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Корнелия Нинова: Никой няма да скача върху гърба на БСП

Избрано

„Никой няма да скача върху гърба на БСП. От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, доходите, борба с бедността и неравенствата“, написа лидерът на левицата Корнелия Нинова във „Фейсбук“.

В дълга публикация тя на практика дава отчет по водещите теми в политиката и какво е свършено през последните месеци.

„Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа. В последната година БСП се промени и от партия, с която никой не искаше да разговаря се превърнахме в единствената партия ,която можем да говорим с всички“, пише Нинова.

Тя отбелязва, че истерията около връщането на мандата е изкуствено създадена и уточни, че БСП не е нарушила Конституцията и на милиметър.

„Имаше шанс за трети кабинет и точно, защото имаше шанс, ГЕРБ и ДПС дръпнаха “Има такъв народ“ от преговорите, за да провалят този шанс. Имаше управленска коалиция, която свърши най-важната задача, която си постави – да преведем България през тежките зимни месеци. Направихме го, като подкрепихме икономиката и я стабилизирахме, заделихме 22 млрд. за помощ на семейства и домакинства“, посочва Нинова.

 

Тя допълва, че слабостите в коалицията са били недобрата комуникация между партиите. „Случваше се “Продължаваме промяната“ да обявяват решения, за които останалите партньори не бяхме чули, не бяхме обсъждали, научавахме ги от медиите и се налагаше след това да гасим пожари. Това беше грешка и в преговорите сега се опитахме да я поправим и се разбрахме за нов начин на работа на коалицията – предварително обсъждане и тогава обявяване на решенията“, казва тя.

Нинова коментира и думите на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. „Чисто и открито заявих позиция – никой няма да скача върху гърба на БСП. Няма да позволим никой да се подиграва с Българската социалистическа партия, да ни обвинява незаслужено, особено за тези 6 месеца, в които направихме всичко по силите си да преведем България и да осигурим спокойствие“, казва тя.

Последни новини