- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 30 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Разминаване в позициите на Корнелия Нинова и Кирил Петков

Избрано

Кирил Петков и Корнелия Нинова проведоха изненадваща среща в стаята на ПГ на „БСП за България“ в парламента. Срещата била по настояване на Петков.

Дотук се стигна, след като Корнелия Нинова вчера обяви, че БСП спират преговорите с ПП заради изгонването на 70 руски дипломати.

„Разговорът ни с Кирил Петков не променя позицията на БСП“, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова след срещата с премиера в оставка.

„Премиерът ни запозна с целия процес по взимане на решение за руските дипломати. Но това не променя позицията ни. Ще се върнем на масата за преговори, когато „Продължаваме промяната“ предложат друг кандидат за премиер“, категорична бе Нинова.

Тя допълни, че ПП трябва да съберат своя изпълнителен съвет и да вземат решение сами, но не каза дали Петков се е съгласил с условието им.

„Продължихме разговора и това, което трябваше да стане ясно е, че няма еднолично решение за изгонването на дипломатите. Видя се, че периодът е започнал от март“, каза след срещата Кирил Петков.

„Единствената грешка, която може би допуснах е комуникационното представяне на събитията. Трябваше да излезе от и в съответствие с институциите, които са работили по тази теза. Това беше диалогът и той продължава“, заяви Петков.

„Има непреодолими неща, които трябва да преодолеем“. Най-важното според него е, че не трябва да се измества най-важният фокус – икономическото състояние и антикорупционната тема.

Въпросът е да се избегне кризисна точка, която не е от толкова голямо значение. Мисля, че диалогът с БСП продължава, защото основните рискове са много по-големи, отколкото кои институции какво участие са взели в едно такова решение.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини