spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София

Корнелия Нинова с нова атака към ПП и президента

Избрано

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предизборно удари доскорошните си коалиционни партньори от „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев. Те разказа, че докато управлявали, двамата в качеството си на премиер и вицепремир не искали да се срещат с бизнеса и работодателите. Затова се налагало тя да ги води за ръка на разговорите.

„Тогава Асен Василев и Кирил Петков не приемаха радушно среща с работодателите и не одобряваха техните искания. Тогава ги водих за ръка на тези срещи, те излизаха от зала, аз ги връщах и се справихме с тези мерки. Това, което остава и ни тревожи и тогава, и сега е, че не започват разговори с “Газпром”“, разказа Нинова по Нова телевизия. Тя упрекна служебния кабинет, че не започва веднага преговори с „Газпром“. „На 3 август съставиха кризисен щаб и оттогава нито веднъж не са се събрали“, коментира тя. На въпрос как можем да гарантираме, че „Газпром“ няма да ни спре газа, Нинова каза, че когато се защитавали националните интереси и се подходи прагматично, това нямало да се случи.

Според нея президентът Румен Радев я атакува персонално. “Очевидно е, че има лична атака към мен чрез възстановяването на този модел, срещу който застанаха хората на площада, срещу който се борихме 6 месеца. Това е притеснително”, каза още лидерът на БСП. Тя декларира, че вярва на думите на Калоян Методиев, бивш съветник на Румен Радев и бивш началник на кабинета на Нинова, че е напуснал президентството, защото според него Радев се е опитал да я свали от председателското място в левицата. “Вярвам на казаното от Калоян Методиев. Но виждам и по-далечната цел на тази кампания за сваляне на правителството. Смятам, че целта е да се сринем на изборите, да се смени ръководството, да се овладее партията и тя да стане послушна”, каза още Нинова.

Тя коментира и износа на оръжие от България към Украйна. “Изненадваща е разликата. Когато бях министър на икономиката и индустрията се разви мощна манипулативна кампания, че изнасяме оръжия за Украйна. Сега да чувате нещо по този въпрос. Миналата седмица се изнесе оръжие за 1 млрд. евро за Полша и Румъния”, допълни още Нинова.

“Това беше манипулативна и лъжлива кампания срещу мен. Авторите й управляват днес”, заяви тя и каза, че тогава лично държавният глава я е обвинил в износ на оръжие към Полша. “А сега да питам ли аз”, обърна се тя към Румен Радев.


Източник: Нова тв и segabg.com

Последни новини