- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Костадинов: Еврото не е просто платежно средство, а принцип на организация на финансовата система

Правителствената пропаганда се опитва да ни внуши, че приемането на еврото е нещо маловажно и по-скоро техническо, като заменянето на едни банкноти с други. Всъщност нещата не могат да бъдат по-далеч от истината.

Приемането на еврото означава фундаментална промяна на паричния режим с всички произтичащи от това последици за функциониране на финансовата система, а чрез нея и на цялостната икономика и нейните макропоказатели – растеж или не, заетост и безработица, доходи, инфлация, платежен баланс и прочие. Еврото не е просто платежно средство, а принцип на организация на финансовата система.

Влизайки в еврозоната, ние се отказваме завинаги от суверенитета си и то не само от финансовия, а от целия суверенитет, защото Европейската комисия чрез ЕЦБ ще може в рамките на часове да принуди всяко едно правителство да се подчини, като блокира междубанковите плащания.

По въпроса за суверенитета ще цитирам един от най-важните текстове от проекта за доклад на БНБ:

„От институционална гледна точка, при крайно извънредни ситуации с огромни икономически последици, българският парламент няма да има възможност да извърши налагащи се промени в паричния режим, а БНБ няма да има възможност да използва инструментите си за влияние върху монетарните условия в страната. В такива случаи страната ще трябва да разчита на наличността и ефективността на действащите в еврозоната механизми за управление на асиметрични икономически шокове.“

Нека да преведем на нормален, разбираем език израза „крайно извънредни ситуации с огромни икономически последици“. Това означава – икономическа катастрофа или война. Тоест, ако настъпи икономическа катастрофа, не криза, катастрофа, то нито БНБ, нито Парламентът ще могат да вземат каквито и да е мерки! Просто казано – Народното събрание се превръща в една бутафорна структура за имитиране на демокрация, а истинската власт ще премине в ръцете на европейските бюрократи и банкери.

Именно за това, подобно решение, от което зависи съдбата на България и българите за поколения напред, не бива да се оставя в ръцете на политиците! Решението каква валута да ползваме и дали да запазим националната си свобода е решение, което засяга поколения българи и трябва да се вземе само след допитване до народа чрез референдум! Референдум за запазване на българския лев ще има!

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Избери свободата!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -

Последни новини