- Реклама -

- Реклама -

вторник, 31 януари 2023 г.
2.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Костадинов: Ние имаме политическата воля да работим за българската култура

Костадин Костадинов посети старата столица на България по повод 22 септември – Денят на независимостта на България.

През целия ден той се среща с граждани във Велико Търново и обсъди с тях най-важния въпрос, който интересува всички българи – опазването на мира в страната ни.

Д-р Костадинов припомни, че многократно е предупреждавал, че предстои ескалация на конфликта в Украйна и категорично заяви, че ако българите дадат доверието си на „Възраждане“ и на 2 октомври политическата организация от опозиция стане управляваща, нито един български мъж няма да отиде да се бие за американските интереси.

Освен Велико Търново д-р Костадинов посети и Горна Оряховица, където също се срещна с граждани.

В деня след посещението на д-р Костадинов във Велико Търново пристига спектакълът „Възраждане“. Той е съпътстваща културна програма към кампанията, чрез която политическата организация избира да говори за култура.

Спектакълът носи послания, които разсмиват, по-малко натъжават, но и карат всеки да се замисли  в какво време живеем и какво можем да променим заедно.

След всеки спектакъл има неформални срещи, в които се обменят мисли за българската култура, която според „Възраждане“ остава в периферията на политическото и обществено внимание от години.

„Бюджетът за култура е изключително малък. Той е 0,6 %, но нека не забравяме, че правителството на „Продължаваме промяната“ беше направило план той да стигне до 0,4 %, а може би дори още по-малко. Развитието на българската култура е от изключително значение, бюджетът за нея трябва да е поне  2 % и да се вдига поетапно. Проблемите в сектора са много, като започнем от материални и приключим до проблеми с прилагането на нормативната база, има правилници на закони, които противоречат на закона, очевидно слаб юридически екип в принципала, който отговаря за култура и вероятно липса на експерти в някои от звената.  Има какво да се подобри и при опазването на сградите на културни институти, част от които са културно-историческо наследство. Много са проблемите в българската култура и за тях трябва да започне да се говори и да се решават. Ние имаме политическата воля да работим за това, ако сънародниците ни ни дадат доверието си “, коментира за „Филтър“ Костадин Костадинов.

Днес всеки гражданин от област Велико Търново може да посети спектакъла „Възраждане“ от 19:00 ч. в Читалище „Надежда“. Входът е свободен.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -

Последни новини