- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Костадин Костадинов към Румен Радев: Готови сме с кабинет

Избрано

 

 

Президентът подчерта, че референдум за приемането на еврото би бил противоконституционен, тъй като България се е съгласила с това още при подписването на договора за влизането си в Европейския съюз.

Лидерът на „Възраждане“ Костадинов заяви, че идеята на партията му е да инициира референдум за запазване на българския лев до постигане на европейски жизнен стандарт.

В дискусията Костадинов подчерта, че имат готов кабинет, който ще представят, ако президентът им връчи мандат. „Възраждане“ ще водят разговори при покана след връчването на мандата на ГЕРБ.

Провеждаме поредните консултации за съставяне на правителство. Важни са, защото докато преди кризите бяха на прага на дома ни, те вече са вътре – и социална, и икономическа, криза в сигурността, повишен миграционен и бежански натиск. Това изисква България да има редовно правителство, което да взима решения с дългосрочен хоризонт и да има управляващо мнозинство, което да го подкрепя. Това заяви държавният глава Румен Радев в началото на консултациите с ПГ на „Възраждане“.

Той ги попита дали са готови да подкрепят първия мандат за съставяне на правителство.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че партията му е готова да подкрепи всяко една партия в парламента, която ще подкрепи основните приоритети и споделя вижданията на „Възраждане“. По думите му в парламента има по-скоро диалог между глухи, защото по-скоро говорят за пред избирателите си, което е нормално, тъй като партиите отговарят пряко пред избирателите си.

„Имаме готов състав на кабинет, ако стигнем до третия мандат, сме готови да го поискаме от вас, разбира се, решението е ваше“, обърна се Радев към тях. По думите му се очертава друг консенсус в парламента. И заяви, че ще разговарят с партиите и в рамките на другите два мандата. „Готови сме да водим разговори, готови сме да защитаваме политиките, трябва политически диалог, който да се основава на ценности и отговаря на публичния интерес“, изтъкна още Костадинов.

Костадин Костадинов заяви, че референдумът няма да е принципно за влизане в еврозоната, а времето, за което да влезе. „Еврото може от лекарство да се превърне в отрова за слабите икономики, за силните не е така. Въпросът, който искаме да зададем на референдума, е: „Съгласни ли сте българският лев да се запази като официална валута в България до достигане на 90% от европейските доходи“, формулира Костадинов въпросът. Според него в краткосрочен план ще има повече проблеми, отколкото ползи.

Експерти на „Възраждане“ изчислили, че българската икономика ще достигне 90% от европейските доходи след 2040 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини