spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Костадин Костадинов: От трима наши депутати е търсена подкрепа за кабинет

Избрано

„Трима народни представители от „Възраждане“ са били потърсени от представители на управляващите, които се опитват да намерят подкрепа в парламента за съставяне на ново правителство.“ Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция.

Той заяви, че депутатите на „Възраждане“ ще влязат в пленарната зала, ако се стигне до гласуването на предложението за нов кабинет.

„Очевидно настоящият парламент не просто е достигнал дъното, а се е превърнал в една много сериозна организирана престъпна група, в която премиерът не се свени да говори публично за това, че ще търсят 121 депутати. Все едно депутатите са стока, която се продава в магазините. Тези хора са национални предатели и престъпници“, заяви Костадинов.

Той се обърна към депутатите от ПП, БСП и ДБ и ги призова да станат независими и да не подкрепят новия кабинет.

По думите му тези хора са прескочили всякакви граници, но въпреки неистовите опити да се състави кабинет, такъв няма да има и се върви към предизборна кампания.

Костадин Костадинов съобщи още, че е имал телефонен разговор с премиера в оставка Кирил Петков, който му се обадил, за да иска подкрепа за назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Петков заявил, че ако „Възраждане“ подкрепи кандидатурата на Рашков, „Продължаваме промяната“ ще подкрепят Бойко Атанасов за заместник-председател на КПКОНПИ.

Лидерът на „Възраждане“ посочи няколко условия, при които биха подкрепили предложението за нов кабинет в рамките на този парламент. Те са прекратяване на договора за безплатни американски бази в България, в които, според него, не се знае какво има, референдум за членството на страната ни в НАТО, формиране на екип за предоговаряне на членството на България в ЕС, вдигане на антируските санкции и нормализиране на отношенията му двете страни и анулиране на решението за ветото над Северна Македония.

Последни новини