- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кошлуков: Клевета е, че дъщерята на президента Радев има договор с БНТ


Клевета е, че дъщерята на президента Радев има договор с БНТ за участието си в игрален филм на режисьора Максим Генчев. 

Това заяви за Епицентър. бг  генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по повод появилите се информации, че Дарина Радева „ще печели по 400 лв. на ден за първата си главна роля, във филма на режисьора Максим Генчев  „1349“ по повестта на Иван Вазов „Иван Александър“.

„Дарина ще има договор. БНТ има тарифа, която е таван и да искам-не може, няма откъде. Това е голяма роля, а тя е много подготвена за това, защото е дисциплинирана като човек. В киното е трудоемко, трябва да се изстрелваш. В театъра е някак по-лесно- излизаш на сцената и започваш, къде е добре, къде е зле… А тук е объркано-финал се снима като начало, трябва да си наясно от-до“, заявил Максим Генчев пред „Галерия“.

„Няма такъв филм! Няма такъв сценарий! Няма бюджет! Няма договори! Няма перо „заплати на актьори“. Има само одобрен проект, за който изобщо не е сигурно, че ще се превърне в реализация на филм“, категоричен бе Кошлуков.

Той е ядосан, че Максим Генчев разпростанява невярна информация.

„Къде е договорът на Дарина? Дайте да го видим този договор, в който да стои моят подпис. Ако БНТ ще плаща, аз трябва да го подпиша . След като ще взима по 400 лева, това трябва да стане с моя подпис. Такова нещо НЯМА!, категоричен е генералният директор на обществената телевизия.

„Това момиче, дъщерята на президента, не може да има договор с БНТ. Ако Максим Генчев си сключва договор с някого, това е негова право. Но не може за филм, който БНТ продуцира на 100%, той да сключва договори от мое име. Това са интриги!“, твърди Кошлуков.

В същото време Максим Генчев говори друго: „Дарина премина през кастинг, който е задължителен за всички желаещи. На него се явяват студенти от НАТФИЗ, изпратили  предварителното снимки. Повечето от тях са млади момичета, защото героинята-еврейката Сара, в която царят се влюбва е била 18-20годишна, когато двамата се срещат. Владетелят е впечатлен от хубостта и ума й. Повикахме 20-тина момичета, с оглед на техните възможности. От тях избрахме само  три, като и трите ще се превъплътят в различни контрастни роли“, споделя режисьорът като подчертава, че именно Дарина Радева е избрана за главната роля на Сара.

„Как ще играе Дарина Радева главната роля, тя е още студентка, тя не е актриса, този човек използва само името й“, ядосва се Кошлуков.

Според информация на Епицентър. бг Максим Генчев ходи при бизнесмени, за да му дадат пари за филма като изтъква, че в него главната роля ще играе дъщерята на президента. Използва гърба на Радев, за да измъква пари от различни организации, допуска и Кошлуков.

Това обаче е абсолютно незаконно! Генчев няма право да сключва договори с никого и да обяснява кой какво ще играе във филма, след като още няма сценарий, пояснява генералният директор на БНТ.

Източник: Епицентър.бг

- Реклама -

Последни новини