spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Кошлуков към Пролет Велкова: Това не ви е другарски съд

Избрано

 

Аудиозапис от скандалното заседание на СЕМ, в което Пролет Велкова от ДБ се опитва да се намеси в работата на БНТ и защитата на генералния директор Емил Кошлуков.

Остър спор избухна между члена на СЕМ Пролет Велкова и генералния директор на БНТ Емил Кошлуков по време на представянето на отчета му за периода януари – юни 2022 година.

Велкова предложи Кошлуков да отстъпи поста си до избора на нов ръководител на БНТ. Стигна се до остър словесен сблъсък между двамата.

„Плурализмът ми се струва, че в БНТ се разбира по-скоро и най-вече като даване възможност да се чуят различни, много, възможно всички гледни точки, което е разбира се, прекрасно, но в никакъв случай мисля, че е достатъчно, за да има плурализъм такъв, какъвто в по-задълбочения смисъл на думата трябва да го възприемаме, а именно да има журналисти, които да успяват да отсеят зърното от плявата, да помогнат на зрителя да се ориентира къде е лъжата, къде е истината, къде са фактите, къде са манипулациите,“ заяви Велкова.

Емил Кошлуков отговори, че доверието в БНТ е голямо.

„Докато аз съм директор, ще отстоявам независимостта и спокойствието на моите колеги. Няма да позволя партиен секретар да им казва какво да правят. На Вас как ви се струва е друга тема. Вашите мнения са си ваши, имате право на тях. Доверието в БНТ е огромно, тя е водещата телевизия в момента в България по доверие, независимо от цялата кампания, хули и опити, такива като вашите да я дискредитират. Не влияе,“ категоричен е Кошлуков.

 

Източник: Гласове

Последни новини