24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Коя смени Деси Радева до президента в „Музикферайн“?

Дъщерята на Румен Радев Дарина бе неотлъчно до президента по време на традиционния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в Златната зала на „Музикферайн“.  Държавният глава се появи в австрийската столица без съпругата си Десислава, става ясно от публикациите в профила му във фейсбук. Г-жа Радева отсъства от всички фотоси и това логично стана причината за много въпроси в средите на така наречения държавен елит.

За сметка на Десислава Радева като част от официалната делегация най-важният български политик бе придружаван от Атанас Пеканов, заместник министър-председател, отговарящ за управлението на средствата на Европейския съюз.

Програмата на българския държавен глава включва кратка закуска, след която делегацията се отправя към златната зала на „Музикферайн“ на празничния концерт, музикално послание за мир и благополучие в света. В паузата на концерта в една от залите на „Музикферайн“ ще бъде организиран кратък прием в чест на българския президент и на индийския министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар, гост на Александър Шаленберг, министър на външните работи на Австрия. След концерта Румен Радев и Субрахманям Джайшанкар ще се срещнат с диригента на Новогодишния концерт Франц Велзер-Мьост.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини