- Реклама -

- Реклама -

18.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Атентат срещу Красимир Каменов-Къро в ЮАР (ОБНОВЕНА)

Атентат е бил извършен срещу Красимир Каменов-Къро в Южна Африка.

При атака на къщата в Кейптаун са били убити той, съпругата му, както и тяхната икономка. Децата на семейството не са пострадали, те са били на училище по време на стрелбата. От посолството на България в Република Южна Африка обявиха, че са предоставили цялата налична информация на властите у нас. Официална информация, обаче, все още няма.

През април по искане на българската прокуратура бизнесменът Красимир Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от „Интерпол”. Според сайта на Междуправителствената организация Каменов се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

Преди това Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи. Една от целите на участниците в заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на “Убийства” ГДНП прокуратурата пусна запис, на който се чува, че именно Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов.

За Каменов се знае, че от поне 15 години живее в ЮАР.

- Реклама -

Последни новини