spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София
Категории:

Кретения: В Китай пуснаха и кучета-роботи

Избрано

Пред гостите и участниците в Световната конференция по роботика танцуваха 100 кучета-роботи, съобщи Синхуа.
 
Въпреки проливния дъжд „кучешкото шоу“ пред изложбения център събра много зрители, особено деца. Няколко минути кучетата подскачаха, вдигаха се на задни лапи, полюшваха се в ритъма на музиката. Наред със синхронизирани движения, роботите образуваха различни геометрични фигури. Всяко куче беше украсено със символ на текущата година – малка играчка под формата на тигър.

Роботите са разработени от китайската компания „Унитри“. В шоуто участваха кучета от модела Go1 – най-малките от продуктовата линия. Теглото на един робот достига 10 кг, животът на батерията е около 1,5 часа, а цената е около 2,7 хиляди долара, уточни ТАСС.

Световната конференция по роботика се провежда в Пекин от 18 до 21 август. Общата площ на изложението достига 40 000 квадратни метра. Тази година повече от 130 китайски и чуждестранни компании ще представят повече от 500 робота, от които 30 модела ще бъдат показани за първи път пред широката публика. В конференцията ще вземат участие над 300 специалисти и експерти от 15 страни и региони на света. Паралелно с нея протичат годишните  състезания по роботика, в които участват над 4000 души. Конференцията се провежда в Пекин от 2015 г.

Източник: БТА

Последни новини