- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Крим иззе 700 обекта на украински олигарси

Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси, са национализирали вече близо 700 броя движимо и недвижимо имущество.

Това съобщи Владимир Константинов – председател на Държавния съвет на Крим, предаде ТАСС.
“Национализацията на активи на украински олигарси трябва да стане сериозен източник на доходи за сегашната руска република”, посочи Константинов.

Обектите, станали собственост на Крим, по предварителни оценки на местните власти струват десетки милиарди рубли (стотици милиони евро). Константинов обеща тези средства да се използват по-специално за социална подкрепа на руските военни, сражаващи се в Украйна, за семействата им и за роднините на загиналите.

Щом приключи оценката на национализираното имущество и то бъде предложено на търгове, “предприемачи от Крим или други руски региони ще могат да го придобият и развиват за благото на нашата страна и нашия народ”, допълни Константинов.

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов е наредил да бъдат национализирани и имоти и други активи на организации и лица, свързани с властта в Киев, включително апартаментът на украинския президент Володимир Зеленски в Ялта.

- Реклама -

Последни новини