- Реклама -

- Реклама -

20.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Крум Зарков: Този път нещата няма да бъдат заметени под килима (ВИДЕО)

„Този път нещата няма да бъдат заметени под килима, всичко ще се разбере и ще бъдат взети съответните решения”. Така правосъдният министър Крум Зарков коментира скандалите в Прокуратурата, предаде NOVA.

„Трябва да минем отвъд диагнозата, време е за лечението. Част от това лечение започва днес със заседание на Правната комисия. Приемането на законовия ред, който ще осигури независим механизъм, който няма да се поддава на заплахи”, коментира Зарков пред журналисти.

Запитан дали очаква в Правна комисия да мине Законопроектът за разследване на главния прокурор, той каза, че се бори за това от години. „Този проблем виси над България твърде дълго време. Крайно време е, днес започва този процес. Доволен съм”, каза Зарков.

Той обясни, че другата седмица трябва да се състои първото заседание на Пленума на ВСС по искането за прекратяване на мандата на главния прокурор „Четвъртък или петък трябва да се проведе заседание по допустимост. Сигналът е допустим, няма никакво съмнение”, каза Зарков.

Относно Борислав Сарафов, той каза, че е поел ангажимента да свика нарочно заседание на ВСС, след като днес е станало ясно, че всички са съгласни да го обсъдят по същество.

„Моята роля като министър на правосъдието е да направя така, че всичко да стане законно и цялата истина да бъде разкрита”, каза Зарков.

Освен това той поясни, че има два ключови момента.

„Единият е във ВСС, който ще трябва да се произнесе по ситуацията на Гешев към момента и евентуалното негово предсрочно освобождаване. Другият момент се развива тук в парламента – той ще трябва да допринесе за създаването на законов механизъм, така че да не се стига дотук. Това, което се случва днес, трябваше да се случи отдавна”, каза Зарков.

- Реклама -

Последни новини