- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
25.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Лавров: Има напредък в преговорите с Украйна

Има напредък в преговорите между Русия и Украйна, но той все още не е изразен в споразумения между страните. Това заяви пред репортери руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

По думите му разговорите трябва да продължат, като Москва ще подготви отговора си на предложенията на Киев и ще отбележи известен напредък, уточни още ръководителят на дипломатическото ведомство, пише ТАСС. 

„Преговорите трябва да продължат. Чухте коментарите на нашите преговарящи от последния кръг в Истанбул, където за първи път украинската страна представи на хартия своето виждане за споразуменията, които трябва да бъдат постигнати. Подготвяме нашата реакция”, коментира Лавров.

„Има напредък, на първо място по отношение на признаването на невъзможността Украйна да бъде държава от блока, невъзможността Украйна да участва в Северноатлантическия алианс – статут на неядрена необвързана страна”, подчерта още той.

Външният министър коментира, че Русия е видяла от украинска страна „много по-добро разбиране на друга реалност”. И допълни: „Имам предвид ситуацията в Крим и в Донбас”, посочва Лавров.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини