9.7 C
София
неделя, 14 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Леклер: Без DRS състезанията във Формула 1 ще са скучни

Пилотът на Ферари Шарл Леклер смята, че състезанията във Формула 1 ще бъдат скучни без наличието на системата DRS, въпреки въвеждането на новите правила за 2022 година. Изказването на монегаска идва след надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия, в която той и Макс Верстапен си спретнаха страхотен дуел за първото място, в който ключова роля изигра DRS.

Седмица по-рано в Бахрейн, двамата отново се бориха за първата позиция, като и тогава системата за намаляване на челното съпротивление изигра много важна роля в разпределението на позициите. Именно това кара пилота на Ферари да мисли, че без нея състезанията ще бъдат доста скучни, с много по-малко изпреварвания.

RS трябва да остане, иначе състезанията ще са скучни. Независимо колко по-лесно е следването тази година, сравнено с миналата, това не е достатъчно, за да се отървем от DRS. Това е част от спорта и честно, аз се наслаждавам на това. Тази система е част от стратегията, независимо дали говорим за атака, или защита, тя е част от състезанията“, каза Леклер.

Неговият опонент във вчерашния епичен дуел по улиците на Джеда Верстапен също се изказа в подкрепа на DRS. По думите на световния шампион единствено използването на системата му е дало шанс, да се пребори с Леклер за първото място.

Още през миналата година шефовете на Формула 1 изразиха своята надежда, че с новите правила те ще могат постепенно да извадят от употреба DRS системата. Тяхната надежда е това да се случи до началото на сезон 2024.

Източник: sportal

снимка: sportal

Последни новини

- Реклама -