spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София

Лена Бориславова ще бъде проверена днес за пари извън заплатата

Избрано

На Лена Бориславова й припари под краката. Тя е на първо място в списъка на 63-ма пиари, съветници и сътрудници, които Инспекторатът на Министерски съвет проверява със заповед на премиера Гълъб Донев.

В списъка са още Александра Тренкова, шефка на пресцентъра на кабинета „Петков“, Весела Чернева, външнополитически съветник на Кирил Петков, пиарите на министерства и различни съветници и сътрудници. Те ще бъдат проверявани дали не са вземали пари над заплатите си по граждански договори.

Със заповед от 16 август на премиера Гълъб Донев е възложена проверка за сключените граждански договори в периода 13 декември 2021 до 1 август 2022 от началниците на политическите кабинети, съветниците и експертите към политическите кабинети на министър-председателя и заместник-председателите, както и лица подпомагали дейността им.

Сред проверяваните е и проф. Радка Аргирова, съветник на бившия премиер Кирил Петков.

Писмото от Главния инспекторат е изпратено до служебните вицепремиери и министрите на земеделието, на икономиката, на енергетиката, на околната среда, на туризма, на младежта и спорта и на електронното управление.

Със заповедта на Гълъб Донев се иска на основание чл. 46 б, ал. 5 от Закона за администрацията моля, в Главния инспекторат на МС да бъде предоставена информация относно наличието на сключени граждански договори от посочените в приложение №1 лица. Искат се данни за участие в държавните предприятия по чл. 61 от Търговския закон и търговските дружества с държавно участие в капитала.

Моля, поисканата информация да бъде изготвена в справка, приложение №2 към настоящето писмо, като с оглед съдържащи се в нея лични данни на лицата, същата да бъде представена в Главня инспекторат на ръка – електронен носител, пише в заповедта.

Срокът за подаване на информация изтича днес. Писмото е подписано от ръководителя на Главния инспекторат Мария Томова.

 

Последни новини