- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Лондон със санкции срещу руския патриарх Кирил

Избрано

Обединеното кралство наложи днес санкции на руския патриарх Кирил, предаде Франс прес. Санкциите са част от нови наказателни мерки срещу Русия в отговор на нейната инвазия в Украйна, предаде Франс прес, като се позова на британското външно министерство.

Неотдавна ЕС отказа да впише 75-годишния руски религиозен лидер в новия си санкционен списък заради противопоставяне от страна на Унгария.

Лондон пояснява, че патриархът е санкциониран зарази неговата подкрепа за войната на Владимир Путин.

Великобритания налага и санкции на Мария Лвова-Белова, която е упълномощена от президента на Русия комисар за правата на децата, предаде Ройтерс. На нея се налагат санкции заради принудителния трансфер и осиновявания на украински деца.

„Взимаме на прицел онези, които играят роля или водят войната на Русия, донесла неописуем брой страдания в Украйна, в това число и принудителни трансфери и осиновяване на деца“, се казва в изявление на британската министърка на външните работи Лиз Тръс.

Новите санкции включват блокиране във Великобритания на евентуални авоари на санкционираните лица и забрана за влизане на британска територия. На прицел на санкциите са руски военни, обвинени, че са убивали, изнасилвали и измъчвали цивилни в Буча. На прицел на санкциите е и руският транспортен сектор, се казва в изявлението.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини